De feestdagen zitten er inmiddels alweer op. En nu Drie Koningen is geweest, is een woonkamer zonder kerstboom een feit! Stiekem vind ik het heerlijk om de kerstboom na de feestdagen weer op te ruimen. En om helemaal eerlijk te zijn, ruim ik de kerstspullen elk jaar op 1 januari al op. Dat geeft me altijd een opgeruimd en fris gevoel! Die lege plek in huis is soms wat ongezellig en daarom geven wij je wat tips!

Kerstboom weg = groen

De lege plek van de kerstboom op te vullen is bij ons in huis niet moeilijk met twee jonge meisjes en twee katten (lees: veel speelgoed, té veel speelgoed). Maar omdat de woonkamer toch ook echt nog een beetje van mama is, is de kerstboom ingeruild voor een mooie grote plant. Ik houd van groene accenten in ons interieur en dit is bij ons terug te zien in verschillende accessoires zoals kussentjes op de bank, vloerkleed, theelichthouders, kaarsjes en natuurlijk bloempotten en planten. 

groen in huis

Hoewel ik houd van groene tinten heb ik helaas niet bepaald groene vingers. Of ik vergeet de planten water te geven of ik geef ze veel te veel water. Ik krijg het zelfs voor elkaar om een vetplant door een van bovenstaande redenen in de groenbak te laten verdwijnen…Toch houdt onze Dracaena Massangeana van de Ikea het nu al bijna 1,5 jaar bij ons uit! De plant heeft mooie groene bladeren en zal ongeveer een cm of 20 gegroeid zijn. Hoe ik dit doe? Eén keer per week een klein beetje water geven en hem af en toe eens lieve woordjes influisteren! Grapje hé 

En andere plant die het bij ons thuis ook goed doet is de Sansevieria. Deze plant staat bij ons op de slaapkamer en staat ook wel bekend als de ‘studentenplant’. Hoewel deze plant stukken minder aandacht én water krijgt dan de Dracaena, doet ook deze plant het goed! 

Andere opvulling

Houd je nu helemaal niet van planten en zoek je alsnog inspiratie? Een leuke stoel of fauteuil, een poef van hippe teddy stof, een klein bijzettafeltje met heerlijke geurkaarsjes en andere accessoires, staan natuurlijk ook hartstikke gaaf. Stond de kerstboom in de buurt van een muur? Dan kun je ook kiezen voor een mooie wanddecoratie. Zelf ben ik gek op foto’s in de vorm van een hexagon.

Via Herinneringenoplinnen.nl kun je kiezen of je per hexagon een foto wilt of dat je 1 foto of afbeelding wilt die wordt afgedrukt op meerdere hexagons. De afdrukken worden geleverd met een handig ophangsysteem dat bestaat uit magneetjes; makkelijk ophangen en wisselen naar je eigen smaak!

Veel plezier met het opvullen van je lege plek! 

Liefs, Manuela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.