Het seizoen van buitenzijn komt er weer aan en wij vinden dat heerlijk. Hoewel we ook graag binnen heerlijk knus erbij zitten, is het buitenleven toch ook wel echt heerlijk. Gelukkig kun je genieten van het beste van beide werelden, want je kunt de natuur makkelijk naar binnen halen. Hoe je dat doet? Met deze tips!

Planten

Je kunt natuurlijk heel goed voor een botanische woonstijl gaan en je woonkamer volzetten met allerlei planten. Op die manier krijg je zeker veel natuur in huis en gezellig is het ook, maar teveel kan best druk ogen. Hou het daarom rustig en bedenk goed welke planten je graag binnen zou willen hebben. Hou hierbij ook rekening met de plaats waar de plant komt te staan. Is dat in de zon, of staat hij altijd uit het directe daglicht? Dit is namelijk best belangrijk bij de aanschaf van een plant, want je wilt er natuurlijk wel lang van kunnen blijven genieten.

Takken, boomstammen en droogbloemen

Items die je op subtiele manier in je interieur kunt verwerken waarmee je ook nog eens de natuur in huis haalt zijn o.a. takken, (delen van) boomstammen en droogbloemen. Dit soort dingen gaan echt jarenlang mee en kunnen, mits goed toegepast heel gaaf zijn. Van een boomstam kun je bijvoorbeeld de poot van een bijzettafeltje maken, takken en droogbloemen zet je in een mooie vaas op bijvoorbeeld je wandkast.

Zo breng je de natuur naar binnen

Hout

Hout in je interieur, het zorgt meteen voor dat natuurlijke effect. Hout kun je op allerlei manier in je interieur verwerken, bijvoorbeeld door een mooie houten eettafel met houtnerf of een natuurlijke rand, maar ook door het kiezen voor bijvoorbeeld houten (muur)decoratie. Wil je het wat groter aanpakken? Ga dan eens voor houten geluidspanelen. Deze latjes panelen zijn hyper modern en brengen ook meteen dat natuurlijke gevoel van buiten naar binnen. Zet er een mooie plant voor en klaar is je sfeertje.

Natuurlijke materialen en kleuren

Naast hout kun je nog kiezen voor andere natuurlijke materialen, zoals linnen, maar ook wol en steen. Hang bijvoorbeeld een mooi wandkleed op van natuurlijke materialen/stoffen of kies voor een mooi linnen tafelkleed. Steen en glas kun je in de vorm van kandelaars toepassen, maar ook kommetjes, beeldjes etc. Ook kleuren uit de natuur doen al heel veel, ook al is het materiaal niet eens natuurlijk. Denk aan kleuren als beige, bruin, groen en wit. Al deze kleuren combineren ook perfect met elkaar.

Voor alles geldt eigenlijk: een overdo is killing. Teveel hout, teveel planten etc. Het is gewoonweg niet mooi en het neemt de essentie van je ontwerp weg. Belangrijk is om goed na te denken en deze dingen op subtiele wijze te verwerken in je interieur.

Zo breng je de natuur naar binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.