De was doen, je kunt er niet omheen. De was hoort bij ons huis en hoewel het geen deel is van onze inrichting, is het wel een belangrijk onderdeel van ons leven. Soms hebben we de luxe van een washok en wat is er dan fijner om dit zo optimaal mogelijk in te richten? Juist…daarom geef ik je vandaag 5 tips voor een praktisch en mooi washok!

1. Praktisch

Ten eerste moet jouw washok natuurlijk praktisch zijn. Richt het zo efficiënt mogelijk in en benut alle ruimte die je hebt. Wij hebben onze bijkeuken ingericht als washok en dat werkt prima. Zo hebben we alle apparatuur naast elkaar gezet, hierboven een houten werkblad gemonteerd en bovenaan aan dezelfde muur kastjes met deurtjes opgehangen. Ook als je niet veel plek hebt kun je namelijk genoeg creatieve ruimte maken. Zet je droger naast je wasmachine en zorg dat het wasmiddel etc. ook daar in de beurt ligt.

2. Handige hulpjes

Sinds ik washok.nl heb ontdekt heb ik er een aantal fijne washulpjes bij. Zo hangt hier aan het wasrek een mandje met knijpertjes en liggen er standaard in de droger drogerballen. Deze drogerballen zijn echt een uitvinding, want hiermee is je was veel sneller droog. Ook is het kreukvrij en dat scheelt jou weer een boel strijkwerk!

3. Bakjes

Ik hou van sorteren en dus ook als het gaat om het washok. Wij hebben in elk kastje een bepaald thema staan. Zo staan de poetsspullen in een kastje, staat ernaast de grote voorraad geurkaarsen, bekers en broodtrommels en staat daarnaast alles voor de was. Denk aan verschillende soorten wasmiddelen (kleur, wit etc.), wasverzachter en wasparfum. Zo kun je makkelijk alles terugvinden en kan jouw man je ook helpen 😉

4. Lekker ruiken

Ik noemde het net al, wasparfum. Wat een ontdekking is dat zeg! Natuurlijk had ik er al eens over gehoord, maar nooit wat mee gedaan. Totdat ik van washok.nl heerlijke wasparfums kreeg. Sindsdien ben ik om en stiekem ook wel een beetje verslaafd. Wanneer je jouw was hangt te drogen geur namelijk de complete ruimte naar dit heerlijke wasparfum. Lekker voor je kleding dus en ook voor je huis!

5. Opbergen

Opbergen is en blijft belangrijk. Zet je wasmiddel, net zoals ik, in kastjes bij elkaar. Wanneer je die ruimte niet hebt kun je ook kiezen voor mandjes waarbij de wasmiddel etc. groepeert. Zo blijft alles overzichtelijk en ziet het er netjes uit. Een rommelig washok nodigt namelijk niet uit om de was te doen. Heb je wat meer plek? Zet dan meteen een goede wasmand in jouw wasruimte neer! Die kun je dan meteen gebruiken wanneer de was schoon is en hem wilt ophangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.