Toen wij zo’n 12 jaar geleden ons eerste huis kochten was het een ware troep. Niets was mooi. Denk aan allemaal verschillende kleuren op de muur, op de verwarmingen en de deuren. De keuken viel half uit elkaar en plakte en de badkamer was ook niet moeders mooiste. Echt alles was aan vervanging toe. We hebben een jaar lang verbouwd voordat we in ons huis gingen wonen en nu 11 jaar later is het tijd om onze badkamer wat op te pimpen. Wat we willen doen en waarom? Dat vertel ik je in dit artikel! Misschien kun je nog wat inspiratie opdoen 😉

Regendouche

Onze regendouche is aan vervanging toe, inclusief die stang waar het aan ophangt. Hij lekt, sommige onderdelen zijn afgebroken en de nipjes waar het water uit komt zijn poreus. Wij kozen destijds voor zilver, omdat dat 11 jaar geleden gewoon mooi was en ook het meest verkocht. Dat is het overigens nog steeds, maar nu we ons interieur beneden hebben veranderd, willen we het boven ook wat anders hebben. Als er dan toch een nieuwe regendouche moet komen, dan liever ook hoe we het echt willen. Wat we dan willen? Ik wil het liefst een zwarte regendouche! Dit staat superstijlvol bij onze tegels in de badkamer en het lijkt me heel erg mooi. 

badkamer pimpen

Douchebak

Iets wat heel erg nodig aan vervanging toe was, was onze douchebak. Hij is van dat harde plastic en voldoet eigenlijk nog prima, alleen zijn de kitnaden aan vervanging toe. Ook ziet hij er nog als nieuw uit, maar…de constructie ervan is niet goed helaas. Het sifon eronder is vrij plat, waardoor het snel verstopt raakt met al die lange haren. Ook verschuift er om de zoveel maanden een of ander ringetje dat de boel afsluit, waardoor we een ware lekkage in het toilet beneden krijgen. Het water komt via de afzuiging eruit gegutst. Dat is niet fijn en dus moet in het ergste geval de douchebak eruit en een nieuwe erin. Welke we willen weten we nog niet, wel moeten we dit keer goed op het sifon letten. Mijn tip dus aan jullie wanneer je jullie badkamer gaat verbouwen: let op het sifon!! Geef liever wat meer geld uit zodat je een fatsoenlijke aansluiting hebt, dan dat je geld bespaart en zoals ons nu telkens lekkages hebt. Hopelijk kunnen wij met enkel een nieuw sifon uit de voeten.

Badkamer accessoires

Verder gaan we niet al te veel breken in onze badkamer, want dat kost een heleboel tijd, troep en geld en eigenlijk is het gewoon niet nodig. Ook moet ik er niet aan denken zulke verbouwing nu te moeten doen. Wel wil ik het iets anders aankleden met bijvoorbeeld nieuwe accessoires. Denk aan een mooi groter stuk, zoals een vaas met bijvoorbeeld droogbloemen erin. Of een mooie luxe geurkaars. Ook is het een idee om onze handdoeken te vernieuwen in mooie luxe exemplaren.

Is jouw badkamer nog helemaal naar wens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.